Aftellen

Over welgeteld 4 dagen zitten we alweer in het vliegtuig naar Nederland, voor vakantie welteverstaan. Toch zijn we nog niet heel erg druk bezig met de voorbereidingen, met name omdat er voor de tweede keer in korte tijd gestaakt wordt. Een maand geleden werd er gestaakt door de docenten, omdat ze te weinig of helemaal niet betaald kregen en er veel te wienig geld is voor het onderwijs in het algemeen. Nu is de staking nog groter aangepakt, er wordt 3 dagen gestaakt (maandag tot en met woensdag, dit is dus de laatste dag) en niet alleen voor meer geld voor het onderwijs, maar voor meer geld voor de hele provincie. We zitten hier ver van de hoofdstad, in een achtergesteld gebied, en volgens de stakers moet er meer geld hiernaartoe. Dus zijn de wegen afgesloten, kinderen kunnen niet naar school, veel mensen kunnen niet naar hun werk omdat er geen vervoer is, en zelfs het vliegveld is gesloten. Voor ons betekent het dat M. thuis werkt en dat de oudste niet naar school kan. Daardoor ben ik ook veel meer dan anders bezig met de kids en kom weinig aan mezelf of andere dingen toe. Morgen is het gelukkig allemaal voorbij en ga ik hard aan de slag met de laatste inkopen, regeldingen en het inpakken van de koffers. Zaterdagmiddag vliegen we dan naar de hoofdstad en zondag naar Nederland.

Ondertussen gebeurt er nog wel vanalles hier. Zo hebben we sinds kort nieuwe overburen, een gezin met twee kinderen. De oudste, Daniel, is net 3 jaar geworden, dus een half jaar ouder dan L. De jongste, Lucas, is bijna 9 maanden. Afgelopen zaterdag kwamen we ze op straat tegen en ze nodigden ons meteen uit om binnen te komen. Het zijn hartelijke en leuke mensen en L. vermaakte zich goed met het speelgoed van Daniel. Ze zijn ook al even bij ons langs geweest. Erg leuk dat L. nu een buurjongen heeft om mee te spelen, en als Lucas wat ouder is heeft onze jongste ook een speelmaatje. En voor onszelf natuurlijk ook leuk om wat meer contacten te hebben in de buurt.

Verder is onze straat nu aan de beurt voor het aanleggen van riolering. Dat hebben we hier namelijk niet, net zomin als een aansluiting op de waterleiding. Dit betekent dat de hele straat gaat veranderen in een bouwput. Er wordt namelijk een grote sleuf gegraven in de hele weg, daar wordt een betonnen afvoer in aangelegd en daarna wordt de boel weer dicht gegooid. Ze zijn al begonnen, en het gat komt snel dichterbij. Het ligt nu alleen even stil vanwege de staking. Tegen de tijd dat we terugkomen van vakantie zullen ze wel precies voor onze deur bezig zijn, wat betekent dat we er alleen nog lopend in en uit kunnen, en we niet meer met de auto of motor weg kunnen. L. vindt het allemaal wel mooi, er is altijd wat te zien, de graafmachine vindt hij geweldig en kiepwagens rijden af en aan met ladingen zand, wat wil een kind nog meer?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: