Weer thuis

We zijn er weer, thuis in onze jungle-stad. Zaterdagavond kwamen we hier aan en de kids waren helemaal gelukkig weer in hun eigen huis te zijn; ze trokken meteen al het speelgoed uit de kast. De jongste is gaan lopen vanaf het moment dat we naar Nederland vertrokken en liep nu meteen het hele huis door. Er was goed voor het huis gezorgd door onze hulp (overdag) en de bewaker (‘s nachts) – alles was helemaal schoon en netjes. Het was wel meteen weer heel warm, toch wel weer even wennen. We hebben even een boterham gegeten en toen de kinderen weer in hun eigen bed gelegd. Dat ging allemaal goed, maar de volgende ochtend was de oudste toch nog om half 5 wakker, een beetje vroeg dus…

Zondag was het heel warm en zonnig en zijn we naar een zwembad in de buurt gegaan, waar we ook wat hebben gegeten. ‘s Middags zijn we bij Y. geweest, de directrice van het kinderhuis waar schoonzusje H. de komende tijd zal gaan werken. De andere vrijwilligers waren er ook, dus zo kon H. alvast kennis maken met haar toekomstige collega’s. Aan het eind van de middag vielen de kids zo ongeveer om van de slaap, dus zijn we maar weer op tijd naar huis gegaan. En zo begon maandag het ‘gewone’ leven weer. De oudste was nog erg moe en bovendien verkouden, dus ik heb hem nog maar niet naar school gebracht. We zijn ‘s ochtends eerst boodschappen gaan doen en aan het eind van de middag nog even de stad in geweest, om M. op zijn werk te verrassen en het mooie uitzicht op de rivier te bewonderen. Dinsdag was de oudste nog steeds niet helemaal lekker, dus moesten we weer een uitje verzinnen, om maar niet de hele dag thuis te zitten. Ik moest nog wat rekeningen betalen, van de telefoon en de electriciteit, dus dat zijn we eerst maar gaan doen. Daarna weer naar de boulevard en lekker wat versgeperst sap gedronken op een terrasje. De rest van de dag zijn we thuis gebleven, met twee moeie kinderen, niet echt een pretje.

Maar nu lijken de kids toch echt van hun jetlag af te zijn en weer in hun normale ritme te zitten. Vanmorgen heb ik de oudste dus maar weer naar school gebracht. Hij moest wel even huilen toen ik hem daar achterliet, maar toen ik hem ophaalde was het weer helemaal goed. H. ging vanmorgen voor het eerst naar kinderhuis Arco iris, waar ze de komende 3 maanden zal gaan werken. Dus ik had even een rustige ochtend, dat was wel lekker.

Verder is er nog wel het een en ander gaande hier, maar daarover later meer.

Advertisements

2 comments

 1. MNNQ · · Reply

  Hee M.

  Zo te horen zijn jullie weer aardig ingeburgerd daar. Gelukkig herkenden de kinderen hun eigen huis en speelgoed nog. Gezellig dat H. er nu ook is. Ik hoop dat deze reis een beetje is wat ze verwacht, want om voor het eerst zo ver van huis te zijn, is toch wel een beetje eng als je 17 jaar oud bent. Voor jou is het wel gezellig natuurlijk, een schoonzusje in de buurt. Ik kijk binnenkort weer op de blog. He doeg, MNNQ.

 2. Joke · · Reply

  Hoi Martine,
  Weer lekker thuis. En fijn dat oudste en jongste weer in ritme zijn. Lijkt me niet niks voor hen, zo’n reis en tijdsverschil.
  Hopelijk hebben jullie allemaal snel je draai weer helemaal.
  Groet,
  Joke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: