Na de aardbeving

Woensdagavond was er een aardbeving aan de kust, ver bij ons vandaan, we hebben er dan ook niks van gemerkt. De gevolgen leken eerst mee te vallen, maar de volgende dag werd al snel duidelijk dat er toch veel doden zijn gevallen en ook veel zijn huizen verwoest. Wij zien het ook allemaal alleen maar op tv, maar het gaat toch over landgenoten, en plaatsen die we kennen.

Voor ons heeft de aardbeving dus geen gevolgen gehad – alleen indirect. Telefoon en internet werkte eind vorige week niet helemaal zoals we gewend zijn, omdat het netwerk overbelast was. En de laptop van M. was kapot gegaan (thee-ongelukje) en ter reparatie naar de hoofdstad gestuurd. Hij zou de volgende dag meteen een vervangende laptop terugkrijgen (per koerier), maar dat werd uitgesteld tot na het weekend – vanwege de aardbeving. Bovendien kreeg de oudste een dag vrij van school; de president had gezegd dat alle schoolgebouwen in het land eerst gexefnspecteerd moesten worden om te zien of het nog veilig was ze te gebruiken, en dus kon niemand naar school, ook hier niet. Omdat M. thuis werkte (dus de computer bezet hield) en de oudste een dag niet naar school kon, zagen mijn dagen er ook even wat anders uit. Weinig tijd voor mezelf, geen internet, maar daarom wel tijd voor allerlei klusjes die waren blijven liggen, zoals achterstallig naaiwerk :). Bovendien heb ik zelf pindakaas gemaakt – nog best goed gelukt ook. M’n volgende project was zelf falafel maken, maar dat viel een beetje tegen, ik geloof dat ik iets niet helemaal goed deed. Het deeg voor de balletjes ligt nog in de koelkast, vandaag geef ik het nog een kans, en als het dan niet lukt geef ik het op. Of ik probeer het volgende week nog een keer…

Vanaf vanavond is M. een paar dagen weg voor zijn werk. Deze keer gaat hij naar T., de plaats waar we vorig jaar woonden. Hij komt donderdag weer terug, dus ik ben even alleen met de kids. Maar schoonzusje H. is er natuurlijk ook nog, dus heel erg alleen ben ik niet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: