Als de nood het hoogst is…

Gistermiddag had ik het helemaal gehad. De kids verveelden zich, maar ik kon niet weg, want stel dat nu nét de wasmachineman zou komen. Uiteindelijk was hij daar, om een uur of 4. Hij bekeek de wasmachine, maakte hem open en stelde vast dat ‘ie helemaal uit elkaar moest, waar hij ander gereedschap voor nodig had. Hij ging weg en zou meteen weer terugkomen. Dat werd 8 uur ‘s avonds, maar toch. Dit keer kwamen ze met 3 man, dus ze namen het in elk geval wel serieus. De trommel werd eruit geschroefd en die moest mee, want er moesten een paar moeilijke schroeven vervangen worden. Dus vertrokken zij met de trommel onder de arm. Inmiddels diende zich alweer een ander probleem aan, wat het wasmachineprobleem ook meteen minder urgent maakte. Het water was namelijk op. Er kwam geen druppel meer uit de kraan. We halen ons water uit een waterput, waarvandaan het met een pomp omhoog gepompt word in een tank. Maar de tank was leeg en de put zo goed als… Maar net toen ik besloten had dit probleem even tot morgen te laten wachten en op de bank onderuit ging, begon het veelbelovend te waaien en te onweren. Even later barstte het los. Blij als een kind heb ik alle emmers, afwasteiltjes en badjes die ik kon vinden met regenwater gevuld – de regenpijp van het dak fungeerde daarbij als kraan. Toen alles vol was regende het nog, dus ben ik emmers water in de put gaan gooien. Na een half uurtje stopte het met regenen en was de put weer zover gevuld dat de pomp weer aan kon en er weer water in de tank stroomde. Wel fijn om toch nog even te kunnen douchen voor het naar bed gaan!

De was heb ik vanochtend maar naar een wasserette gebracht, weer een zorg minder. De wasmachineman moet vandaag nog komen, wie weet met een gerepareerde trommel. Maar het moet nog wel wat meer gaan regenen, anders zitten we straks weer zonder water.

Op relatiegebied is alles ook weer in orde – voordat iemand zich zorgen zou gaan maken. Manlief is vanochtend naar N. vertrokken, waar morgen de raftrace begint, en voor het weekend hebben we alweer allemaal plannen, dus dat komt vast goed.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: