Bijzondere zaterdag

Gisteren een lange, volle en leuke dag gehad. De dag begon vroeg, om 8.00u stonden we al met 5 Nederlandse dames in de sportschool, om lekker een uurtje te gaan spinnen. Nou ja, lekker, meer dood dan levend stapte ik van die fiets af na dat uur, maar het ging al beter dan de eerste keer, dat is al heel wat. Na een heerlijke koude douche waren we weer enigszins hersteld en zijn we gaan ontbijten bij een Amerikaanse eettent. Het zit daar altijd helemaal vol met gringos, maar daar lieten we ons niet door weerhouden. Je kunt er kiezen uit 14 soorten ontbijt, inclusief de optie ‘vegetarisch’, met heerlijke yoghurt en een enorme fruitsalade. De keuze was dus snel gemaakt…

Nadat ons energieniveau weer op peil was gebracht, zijn we gezellig gaan shoppen. En niet zonder reden, want we waren allemaal uitgenodigd voor een bruiloft diezelfde avond. Een zwager van Y., de Nederlandse directrice van kinderhuis Arco Iris, ging trouwen. Het bruidspaar zelf hadden we nog nooit ontmoet, maar dat mocht de pret niet drukken. Er moesten dus jurkjes gekocht worden, en allerhande bijpassende assesoires. Ik heb me zelf maar niet gewaagd aan het eindeloos passen van toch-veel-te-korte-jurkjes, ik had nog wel iets moois om aan te trekken. Maar ik heb er nog we een mooie armband bij uitgezocht, én een superhip en supervrouwelijk schoudertasje, zo eentje die je praktisch onder je oksel draagt. Daar kan ik mooi meer voor de dag komen. En natuurlijk nog een cadeau voor het bruidspaar, wat een beetje moeilijk is voor mensen die je niet kent, maar een paar mooie mokken kan iedereen wel gebruiken, toch?

Ondertussen was manlief thuis met de kids en nam hij de huishoudelijke taken op zich. Toen we aan het eind van de ochtend thuiskwamen, stond er dan ook een heerlijke maaltijd voor ons klaar. Het was een erg warme dag, dus ‘s middags zijn we nog even gaan zwemmen in een zwembad even buiten de stad. Maar door de onweerswolken die zich opstapelden zijn we niet lang gebleven. We moesten ons natuurlijk ook nog optutten voor het trouwfeest, dat volgens de uitnodiging al op half 8 ‘s avonds begon. Nu moet je dat hier in dit land niet al te nauw nemen, dus wij kwamen ‘pas’ tegen 8 uur daar aan – en er was nog bijna niemand, behalve alle Nederlanders.

Beetje bij beetje kwamen de mensen binnendruppelen, en tegen een uur of 9 begon te trouwceremonie. Het was het burgelijk huwelijk, dat werd voltrokken door een ambtenaar van de burgelijke stand, op de feestlocatie. Een erg gezellige aangelegenheid was het niet, op barse toon werden de wettelijke voorwaarden voor het huwelijk voorgelezen, waarna aan het bruidspaar werd gevraagd of ze, dit gehoord hebbende, zeker wisten of ze het nog wel wilden, trouwen. Dat wilden ze wel, dus zeiden ze ‘ja, ik wil’ en toen waren ze getrouwd. Daarna spraken enkele mensen nog wat woorden, en sommigen zongen zelfs een lied, dat was wel mooi. Vervolgens ging het bruidspaar de tafels langs om felicitaties in ontvangst te nemen, zodat de gasten rustig op hun plek konden blijven zitten. En er moest natuurlijk gedanst worden, het bruidspaar opende de dansvloer met de wals. Na dit officiële gedeelte begon het feest, wat bestond uit een bandje die lokale nummers zong, het dansen op deze muziek en het drinken van bier en Cuba Libre. Verder was het wel een beetje saai en we kregen ook helemaal niks te eten, terwijl er wel allemaal heerlijke geuren uit de keuken kwamen. Bij navraag bleek dat het eten omstreeks half 3 ‘s nachts geserveerd zou worden. Daar gingen we niet op wachten, dus zijn we even na middernacht vertrokken om een broodje hamburger te gaan eten in de stad. Toen vonden we het wel weer mooi geweest en hebben we ons bed weer opgezocht om nog een korte nacht te kunnen slapen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: