Laatste schooldag

Vandaag is de allerlaatste dag van dit jaar dat onze zoon naar ‘school’ gaat. Begin maart van dit jaar ging hij voor het eerst naar school, nog een klein jongetje, die tot dan toe altijd thuis bij mama en papa was geweest. Het was dus wel even wennen, maar hij is enorm gegroeid in dit afgelopen jaar. Niet alleen letterlijk, maar ook in die zin dat hij veel vrijer is met andere kinderen én volwassenen, en er veel meer aan gewend is niet altijd bij ons in de buurt te zijn. Zijn Spaans is ook met sprongen vooruit gegaan, hij kan al hele verhalen vertellen in zijn tweede taal. We zijn dan ook erg blij met deze school. Ik heb voor alle medewerkers (19 mensen voor een schooltje van 50 kinderen!) een mooi doosje kerstbonbons gekocht als bedankje, want ze hebben echt veel betekend voor ons, en voor onze zoon natuurlijk. Morgen is er nog een officieel afscheid, met onder andere een kerstviering. En dan begint de Grote Vakantie, die tot eind februari zal duren.

Vandaag gaat ook onze hulp Luisa voor twee weken op vakantie, dus vanaf volgende week sta ik er even alleen voor, met twee kinderen thuis. Dat zal wel even wennen zijn. De week van Kerst heeft M. ook vrij, dan gaan we wellicht nog op vakantie, maar zoals gebruikelijk zijn we wat aan de late kant met het concretiseren van onze plannen, terwijl de prijzen van de vliegtickets ondertussen de pan uit beginnen te rijzen… Dus misschien blijven we wel gewoon thuis.

Voor de maanden januari en februari moeten we dus nog een invulling verzinnen. Ik heb in elk geval al íets gevonden: er is hier een club die een vakantieprogramma aanbiedt voor schoolkinderen. Zo zijn er voor kinderen van 3 tot 5 jaar knutselochtenden. Elke maandag, woensdag en vrijdag van 8.00-9.30. Niet zo lang dus, helaas, maar wellicht wel een goede optie. Verder wil ik nog wat leuke uitjes verzinnen om met de kids te gaan doen, én daarnaast ook nog tijd voor mezelf nemen. In januari komt Luisa weer gewoon elke ochtend werken, dus dan hoop ik een paar ochtenden per week de kids aan haar over te kunnen laten en zelf andere dingen te gaan doen. Zoals het zoeken naar leuk vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: