Afscheid

We hebben alweer afscheid genomen van broertje L. en vriendin T. Het was niet helemaal het afscheid dat we in gedachten hadden, want we moesten ze achterlaten in een hotel. We hadden ze een eindje weggebracht, maar T. was zo ziek geworden dat ze niet in staat was verder te reizen, en wij moesten terug naar huis. Kijk ook maar eens hier. Inmiddels is ze gelukkig weer beter en zijn ze als het goed is (na een busreis van 22 uur) nu in Lima aangekomen, om vandaaruit hun reis te vervolgen. Wie meer van hun spannende avonturen wil lezen, kijkt hier.

Nog maar net afscheid genomen van ons bezoek, stond de volgende Nederlander alweer op de stoep. Geen familie dit keer, zelfs geen bekende van ons, maar een ‘wildvreemde’ vrouw. Ze had ons een tijdje geleden gevonden op het wereldwijde web en had gemaild voor wat reistips, aangezien ze met haar man en twee volwassen kinderen door Peru en Boliva wilde reizen, onder andere via Tarapoto naar Iquitos. Nu kennen wij beide plaatsen goed, dus heb ik haar wat handige reisinformatie gegeven. Gisteren waren ze dan in Tarapoto en wilde ze ons ook graag ontmoeten. Ze is hier ‘s ochtend even langsgeweest, ‘s middags tijdens de lunch in een restaurant zagen we de rest van de familie en ‘s avonds hebben we nog even wat met ze gedronken in de stad. Heel gezellig. En vanochtend vroeg zijn ze alweer vertrokken richting Iquitos.

En hier blijft het niet bij, want over een paar dagen is onze logeerkamer weer bezet, dan komen mijn schoonouders hier een poosje logeren. Ze zijn nog nooit bij ons geweest, ook nog nooit in Zuid Amerika voor zover ik weet, dus ik ben heel benieuwd hoe ze het hier vinden. En hoe ik het vind om ze hier zo lang in huis te hebben! Maar ik kijk ernaar uit en ik heb er zin in, en voor Leon en Malou is het ook erg leuk dat opa en oma komen. We zijn onder andere van plan om met z’n allen met de boot naar Iquitos te gaan (drie dagen varen), daar een paar dagen te blijven en dan terug te vliegen. Leon en Malou hebben de komende anderhalve week vrij van school, dus dat komt goed uit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: