Op reis

Aan_het_meer_2Alweer bijna een week geleden landden de schoonouders op het vliegveld van ons jungle-stadje. Sindsdien genieten we van hun aanwezigheid en van de uitstapjes die dan weer ondernomen ‘moeten’ worden. Zo hebben we het afgelopen weekend doorgebracht bij een prachtig meer hier in de buurt. Om er te komen moet je eerst naar de rivier de Huallaga rijden, die woest stromende watermassa oversteken met een soort van veerpont en dan weer verder, het rivierdal uit omhoog, tot je bij het meer komt. Een prachtige route met hele mooie vergezichten en diepe ravijnen. We vonden een leuk hotelletje op een mooi plekje aan het water. De sterrenhemel ‘s nachts was prachtig, en ook de nevel over het water ‘s ochtends vroeg was erg mooi. Zondagochtend maakten we nog een boottochtje over het meer, met een gids en zijn zoontje c.q. gids-in-opleiding van 13 jaar, die het ook erg leuk deed.

En nu zijn de voorbereidingen voor onze volgende reis alweer in volle gang. Woensdagochtend vroeg vertrekken we naar Yurimaguas, een dorpje aan de rivier de Huallaga, waarvandaan de boten naar Iquitos vertrekken. De boot vertrekt om 10 uur ‘s ochtends en komt dan vrijdagmiddag in Iquitos aan. De boot vaart dag en nacht door en stopt alleen bij dorpjes langs de rivier om mensen en spullen in- en uit te laden. De meeste mensen brengen de nacht op de boot door in een hangmat, maar wij hebben twee tweepersoons hutten gereserveerd, zodat met name de schoonouders en de kinderen wat comfortabeler kunnen slapen. Ik heb deze reis al eens gemaakt, maar dan andersom, en helemaal alleen. Ik heb daar toen erg van genoten, ben benieuwd of dat met kinderen en schoonouders erbij ook lukt. We nemen in elk geval heel veel eten, drinken en speelgoed mee, en onderweg is er genoeg te zien, vooral als je van bomen houdt… We blijven een paar dagen in Iquitos, voor de schoonouders om de stad te zien en mee te maken, en voor ons ook om vrienden en kennissen op te zoeken. Maandag vliegen we dan weer terug naar Tarapoto en de schoonouders vliegen dan meteen door naar Lima en Cusco, voor hun laatste vakantieweek.

Advertisements

One comment

 1. cora · · Reply

  Hoi,

  ik heb weer eens even je blog zitten lezen, leuk! Zo te lezen hoef je je niet te vervelen met al het bezoek uit nederland. Gezellig! Hier gaat alles zo z’n gangetje. Ik ben vooral bezig met vakantie houden. Ik ben al een weekje weg geweest en ga eind deze week nog een poosje met m’n zus opstap, naar duitsland of zo.
  Fijne dagen nog met je schoonouders,

  groetjes,
  Cora

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: