Weer naar school

002_leon_geeft_uitleg_bij_zijn_te_2 De vakantie is voorbij, het schooljaar 2009 is begonnen! Afgelopen maandag zijn Leon en Malou voor het eerst weer naar school geweest. De klaslokalen waren mooi geverfd in frisse kleuren, en er zijn weer een heleboel nieuwe kinderen bijgekomen. Malou zit nog in dezelfde klas als vorig jaar, samen met andere kinderen van 2 en 3 jaar, en Leon zit in de ‘grote klas’ met kinderen van 4 en 5 jaar. In beide klassen zitten nu zo’n 7-8 kinderen, maar daar kan nog meer bijkomen in de loop van deze maand.

Leon en Malou waren er echt aan toe om weer naar school te gaan en Leon kan geloof ik niet wachten tot hij mag leren lezen en schrijven. Hij is nog maar vier, maar hij vindt het allemaal zó interessant: letters en woordjes lezen en schrijven, tellen tot 100, en dan weer door, rekensommetje maken, enz. Creatief is hij ook nog, hij tekent graag en kan dat ook goed. Malou is nu bijna 3 en vindt het vooral leuk om te spelen met andere kinderen, en ze tekent, knutselt en kletst graag.

Nu staan we dus weer elke ochtend op tijd op (7.00u) en breng ik de kids tegen half 9 naar school. En dan is het ineens weer heel stil in huis… Aan het eind van de ochtend worden ze thuisgebracht, en na het (warme) eten hebben ze dan nog de hele middag om thuis te spelen. Het buurmeisje / beste vriendinnetje Jimena heeft nu ook ‘s ochtends school en is ‘s middags vrij, dus kunnen ze veel samen spelen.

05_vriendinnetjes

Advertisements

2 comments

  1. Mooie tekening van Leon!

  2. Papa Veen · · Reply

    Leuk ook weer iets te lezen van Malou en Leon. En een foto te zien van Jimena. Laat ze maar schuiven. Leon wordt een befaamd vliegtuigontwerper, zo te zien. Prima, want hier vallen ze uit de lucht. In Roemenie doen ze het beter: in Timisoara is vorige week een vliegtuig geland op een laag schuim.
    In Peru zijn de ticketprijzen zo hoog dat ze kennelijk het onderhoud beter kunnen doen…
    Groetjes, liefs, papa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: