Het leven gaat door

Gisteren aan het eind van de dag was het nieuws dat er 11 agenten waren gedood en een nog onbekend aantal demonstranten. Volgens de oficiële bronnen van de regering zou het om ‘slechts’ 2 of 3 gedode Indigenas gaan, maar volgens berichten uit het gebied zelf gaat het om minstens 25 doden. Er werden gisteren ook 38 politiemensen gegijzeld, waarvan vandaag weer een deel bevrijd is, maar een aantal van hen hebben het niet overleefd, en er wordt ook nog een aantal agenten vermist. Heel bizar dat dit allemaal zo relatief dichtbij ons (6 uur rijden ongeveer) gebeurt. Het is ook heel erg om te horen en te lezen hoe mensen hierop reageren. Over het algemeen heel fel de ene of de andere kant op. Ofwel mensen vinden dat de overheid nóg harder en al veel eerder had moeten optreden tegen de demonstranten, anderen vinden het te erg voor woorden dat er zoveel Indigenas zijn gedood op deze manier. Hoe het ook zij, het is heel wrang dat het zover gekomen is. Kijk ook eens hier voor een analyse van M., die er ook erg mee bezig is. Voor morgen is overigens een dag van Nationale Rouw afgekondigd, en alle vlaggen bij overheidsinstanties hingen vandaag al halfstok.

Maar goed. Ondanks alle ellende gaat ook hier het leven gewoon door. En is er weer brandstof en electriciteit. Vandaag kochten we – zomaar –  een fietsje voor Malou. Ze was er echt aan toe en toen ze jarig was, had ik er geen kunnen vinden. Ze is er helemaal gelukkig mee en fietst alsof ze nog nooit wat anders heeft gedaan (nog wel met zijwieltjes, dat dan wel weer).

2_malou_fietst

En Leon simuleerde een treinongeluk:

1_treinongeluk

Tenslotte vonden we nog geheimzinnig grote spinnenwebben in de tuin:

3_spinnenweb

Advertisements

One comment

  1. hey wat leuk dat je mij hebt gevonden en gelinkt. Dank je!
    Ik moet wel zeggen… ik durf hier bijna niet te blijven lezen. Mag hopen dat je NIET de maker van die spinnenwebben gaat loggen. Men. Ik ben echt een freak als het op spinnen aankomt, IEUW. En deze moet volgens mij best huge zijn. Driewerf IEUW.

    Ga nu even je logjes scannen, want ben wel heel benieuwd hoe jullie in Peru terecht zijn gekomen. Das wel iets anders dan Antwerpen…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: