Rapport

SchoolrapportenWoensdag kregen Leon en Malou hun rapport en mocht ik bij de juf komen om met haar over hun voortgang te praten. Vooropgesteld, ze doen het allebei hardstikke goed. Ze zijn ‘beoordeeld’ op een heel aantal aspecten, zoals taalontwikkeling, creativiteit, muziek, voorbereidend rekenen, sociale ontwikkeling, grove en fijne motoriek en zelfs hun voorderingen op het gebied van ‘wetenschap en milieu’ worden bijgehouden. Voor elk onderdeel kunnen ze voor een heel aantal onderwerpen een ‘A’, ‘B’ of ‘C’ krijgen. A betekent dat ze het kunnen, B is ‘nog in ontwikkeling’ en C betekent zoiets als ‘begint het te leren’.

Leon had op alle onderdelen alleen maar A’s, behalve op het onderdeel ‘grove motoriek’, daar had hij 3 B’s. Niet echt verrassend, voor wie Leon een beetje kent… En de juf schreef over hem: Leon es un niño muy hábil, felicidades por los resultados. Continua así. Mooi toch? Hij is ook veel ‘vrijer’ geworden, vergeleken met een jaar geleden, en speelt meer met andere kinderen. Afgelopen zaterdag heeft hij zelfs meegedaan met een toneelstukje dat de kinderen opvoerden ter gelegenheid van moeder- en vaderdag (voor het gemak maar even omgedoopt tot ‘Dag van de Familie’). Dat zat er vorig jaar nog niet in!

Over Malou had de juf nog wel een opmerking. Ze is nogal dwars de laatste tijd. Ja, dat merken we thuis ook. Heel normaal voor haar leeftijd, verzekerde juf mij, het gaat vanzelf weer over. Verder ook hele goede ‘resultaten’, een heleboel A’s en een paar B’s. Ze gaat heel graag naar school, dus dat zit wel goed. Over haar schreef Rossana: ‘Malou demuestra compartimiento de terquedad (koppigheid), propio en esta edad, estamos trabajando esta conducto. Es una niña hábil y juguetona (speels). Vamos Malou, tú puedes mas!

Zo, de trotse moeder heeft gesproken, ugh!

Advertisements

One comment

  1. mmm… heb je nog een paar kleine taalaanwijzingen wat betreft de opmerkingen van de juf over Malou. Vrees dat mijn Spaans niet echt goed is…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: