Een ander Koninkrijk

Er is een Koninkrijk op deze wereld dat anders is dan anders. Dit Koninkrijk is niet gebonden aan landsgrenzen, het is overal ter wereld te vinden. Overal waar de onderdanen zijn, is dit Koninkrijk. Het is al meer dan 2000 jaar oud. En de Koning is Jezus zelf. Het is niet moeilijk om bij dit Koninkrijk te horen. Als je de Koning kent, hoor je erbij. Je komt dan ook vanzelf andere onderdanen van dit Koninkrijk tegen. Misschien op plaatsen waar je het helemaal niet had verwacht. Mocht je een hoge positie willen bekleden in dit Koninkrijk, dan kun je maar beter nederig en dienstbaar zijn. Met machtsspelletjes en borstklopperij kom je er namelijk niet. Er zijn wel meer dingen anders in dit Koninkrijk. Tegen vijanden van buitenaf wordt niet het leger ingezet. De Koning verwacht van zijn onderdanen dat ze hun vijanden liefhebben. En als je op één wang geslagen wordt, raadt hij aan om je andere wang ook aan te bieden. De Koning kan erg slecht tegen onrecht, armoede en huichelarij. Hij vraagt dan ook van zijn onderdanen zich in te zetten voor gerechtigheid, op te komen voor de armen, en zelf oprecht te zijn. Misdadigers komen niet in de gevangenis, de Koning is bereid ze te vergeven. Oneindig vaak zelfs. Hij ziet graag dat zijn onderdanen elkaar ook vergeven. Niet 1 keer, niet 3 keer, niet 7 keer, maar 7 maal 70 keer, als het moet.

De Koning staat niet ver van zijn onderdanen of. Hij is niet alleen Koning, maar ook de persoonlijke Leermeester van al zijn onderdanen. Het gaat er dan niet om de precieze wetten en regeltjes van het Koninkrijk te leren. Hij wil je leren te zijn zoals Hij was en is. Te leven zoals hij leefde toen hij op aarde was – Hem in zijn voetspoor te volgen. Dat leer je niet zomaar, daar heb je eigenlijk je hele leven voor nodig. Maar hij is een heel geduldige Meester. En hij laat je samen met andere leerlingen leren – met andere onderdanen van zijn Koninkrijk. En het mooiste van alles is, dat je nooit een onvoldoende krijgt. Je kan ook niet zakken voor een examen. Hij heeft zélf alle examens al voor je gehaald. Met vlag en wimpel. Je leert dan ook niet voor een hoog cijfer, maar omdat het zo mooi is om te leren. En omdat de Meester zo geweldig is. Wie wil er nu niet zijn zoals Hij?

Ik waag de stap, en ga bij Hem in de leer. Met vallen en opstaan, dat wel. Maar dat mag, gelukkig!

Naar aanleiding van het boek 'Volg jij Mij' van Hans van der Lee.

Advertisements

4 comments

 1. Anonymous · · Reply

  Hee Martine, wat een gaaf stuk! Best cool om je levensstijl eens in een vergelijking te zien 🙂

  Hoe kom je bij dit boek en deze mensen trouwens? Ik kende ze al, zijn oom en tante van een vriendin. Erg inspirerend om hun site ook te lezen.

  Hoe is het bij jullie? Blijft Martijn nog een beetje in de buurt? Ik begreep dat hij aardig wat afvliegt de laatste tijd. En hoe gaat het met de zwangerschapsperikelen?

  Liefs!

 2. Henrike · · Reply

  Haha, die vorige was van mij dus;) x Henrike

 3. mama Veen · · Reply

  Geweldig OM BIJ DAT KONINKRIJK TE MOGEN HOREN!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: