Nieuw buurmeisje

Sinds een paar weken hebben we een nieuw buurmeisje, Karen. Ze is vijf jaar oud en wordt eind deze maand zes. Ze woont bij Silvia en Jhony, onze buren en vrienden. Zij hebben zelf al een zoontje van ruim een jaar, en Karen is hun nichtje. Door omstandigheden kon ze niet thuis blijven wonen. Haar moeder is met een andere man en met hem heeft ze nog 3 kinderen. Deze ‘nieuwe vader’ schijnt wel goed voor zijn eigen kinderen te zorgen, maar níet voor Karen. En onlangs is er iets voorgevallen (mishandeling, misbruik? ik weet het niet precies), waardoor Jhony en Silvia besloten dat ze daar niet langer kon blijven. De moeder van Karen protesteerde daar niet tegen, en nu woont ze dus feitelijk definitief bij haar oom en tante. Karen heeft ook nog geen papieren, ze staat dus nergens geregistreerd. Jhony en Silvia zijn nu van plan haar te adopteren, door haar te erkennen als hun dochter. Hoewel het natuurlijk zeer triest is dat Karen niet bij haar eigen moeder kan wonen, lijkt ze nu toch beter af. Gek genoeg mist ze haar moeder en broertjes en zusjes niet eens zo, ze heeft het hier blijkbaar erg naar haar zin.

Ik vind het heel moedig van Jhony en Silvia dat ze deze stap hebben genomen – ineens een dochter van 5 erbij. En ze hebben niet veel geld, ze delen van wat ze hebben. Zo heeft Karen bijvoorbeeld nog geen eigen bed, ze slaapt nu met haar ‘nieuwe broertje’ in 1 bed. Komt goed uit dat ze deze maand jarig is – kunnen we haar mooi een bed cadeau doen!

Karen komt nu dus ook regelmatig bij ons spelen, vaak samen met Jimena. Met z’n vieren hebben ze dan een hoop lol. Daarbij wordt wel het hele huis overhoop gehaald – er ligt nu echt op de gekste plekken speelgoed. Met de poppen spelen en daar een heel ‘huis’ voor inrichten is op dit moment favoriet. De drie meiden blijken heel goede poppenmoeders te zijn. Leon speelt dan een rol als vader, of als piloot – als ze op reis gaan.

Het was wel eventjes wennen met Karen hier. Ze heeft waarschijnlijk nog nooit zo’n groot en mooi huis gezien (voor lokale begrippen) en dan lopen daar ook nog van die gekke gringos rond die een vreemde taal spreken. Ik moest haar er nog op wijzen dat we een wc hebben die ze mag gebruiken – ze moest een keer nodig tijdens het verstoppertje spelen en toen deed ze maar even snel een plas op de grond, vlak voor onze voordeur…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: