Man en vrouw

"Voor u, vrouwen, geldt hetzelfde: erken het gezag van uw man. Dan zullen mannen die weigeren Gods boodschap te aanvaarden daarvoor gewonnen worden door het gedrag van hun vrouw, zonder dat zij iets hoeft te zeggen, omdat ze zien hoe zuiver u leeft uit ontzag voor God." 1 Petrus 3:1,2

Twee weken geleden gingen we naar een evangelische kerk in het centrum van de stad. De preek ging over bovenstaande tekst. Ik voelde me enorm aangesproken natuurlijk ;-). Vandaag gingen we weer en nu waren de mannen 'aan de beurt':

"U, mannen, moet verstandig omgaan met uw vrouw, die brozer is dan u. Behandel haar met respect, want zij deelt samen met u in de genade van het nieuwe leven. Dan staat niets uw gebeden in de weg." 1 Petrus 3:7

Deze teksten zetten me weer even aan het denken over de rol van man en vrouw in het huwelijk. Daar staat wel meer over in de bijbel en het zijn niet altijd teksten die 'het goed doen' in deze tijd. En ze roepen altijd vragen op. In hoeverre zijn dit soort teksten tijd- of cultuurgebonden? Wat is Gods bedoeling met de verhouding tussen man en vrouw? Ik geloof in elk geval dat Gods ideeën goed en heilzaam zijn en tijd en cultuur overstijgen – ook als ze in eerste instantie weerstand oproepen. God is groter dan mensen!

Zondagavond proberen we altijd de televisie en computers uit te laten. Dat moet toch lukken, één avond in de week. Dan lezen we tenminste nog eens een boek en hebben we echt tijd voor elkaar. Of voor een Goed Gesprek. Met bovenstaande teksten erbij hebben we in elk geval iets om over door te praten vanavond!

Advertisements

One comment

  1. 🙂 I don’t know what you have here, but I like 1 Peter 3:7…

    I don’t really mind being the weaker vessel…

    amy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: