WK

Vanochtend ging de wekker om 6 uur. Ruim op tijd om niets te hoeven missen van de eerste WK wedstrijd van Nederland, die om half 7 plaatselijke tijd begon. Zo hebben we alles kunnen zien, het eigen goal van Denemarken dat voor het 1-0 van Nederland zorgde, en ook het tweede doelpunt van Nederland. Dit alles onder begeleiding van Peruaans commentaar, af en toe onderbroken door een – gesproken – reclameboodschap voor een lokaal product.

Ook al doet Peru zelf niet mee met het WK, toch leeft het hier wel. Het hele WK is te volgen via de kabel, maar ook via de antenne. Dus iedereen die televisie heeft kan kijken. Tijdens de opening van het WK keek blijkbaar heel Tarapoto mee, want er was op dat moment nauwelijks voldoende electriciteit: de stroom viel soms uit, en de lampen brandden maar op halve kracht. Het is dus maar te hopen dat we de finale nog kunnen zien!

Leon vindt het voetbal kijken wel interessant. En zijn vader vindt het leuk om hem uit te leggen hoe het spelletje in elkaar zit. Leon heeft er natuurlijk wel weer zo zijn eigen ideeën bij: wat hem betreft mag er ook een 'groene kaart' gexefntroduceerd worden, voor spelers die het goed doen.

Malou volgt het allemaal niet zo, maar wil wel graag meepraten. "Mag ik ook nog wat zeggen", zei ze, "voor wat zijn eigenlijk goals nodig?". Tja, dat kun je je afvragen…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: