3 maanden

Vandaag is het drie maanden geleden dat Olivia werd geboren. Ik weet nog hoe groot ik baby's van drie maanden vond toen Olivia net geboren was. En nu is ze zélf zo groot. Ik weet al niet eens meer hoe klein ze was. Ze is al lang uit die hele kleine kleertjes gegroeid, ze heeft lekkere bolle wangen, heerlijke dikke beentjes en van die mollige armpjes. Helemaal zoals het hoort dus. En ze doet ook alweer allemaal nieuwe dingen: lachen, reageren, haar handjes en voetjes uitgebreid bestuderen, pogingen om iets te pakken met haar handjes. Ze kan zelfs al geluiden nadoen. Dat is echt heel leuk om te zien. Als ik 'ah' zeg, zegt zij het na. Daarvoor gebruikte ze haar hele lijf. Ze trappelt met haar beentjes, balt haar vuistjes, doet haar mond open en beweegt met haar tong, tot ze het voor elkaar krijgt om er een klank uit te krijgen. Als het lukt is ze heel blij. En wij vinden het natuurlijk ook geweldig. We hebben dit ook op video, maar die moet nog even Internetfxe4hig gemaakt worden. Beelden volgen dus nog.

Drie maanden dus. Een moment om even bij stil te staan en dankbaar te zijn dat alles zo goed gaat. Toch was het een rare dag vandaag. Alsof het opeens tot me doordrong dat we er echt weer een kind bij hebben. Een kind dat blijft. Dat zeker de komende 2 jaar nog heel veel van mijn tijd en aandacht zal vragen. En dat niet alleen, we zijn een gezin, een familie met 3 kinderen. Waarvan de oudste twee ook steeds groter worden, wat weer allemaal nieuwe uitdagingen met zich meebrengt. Wat willen we eigenlijk als gezin, wat is ons doel, hoe willen we samenleven, wat is ons opvoedingsdoel? En hoe gaan we dat allemaal doen? Het gaat toch om meer dan alleen elke dag een beetje leuk door te komen en aan het eind van de dag de kinderen (liefst zo vlot mogelijk) weer in bed te krijgen?

Dingen om over door te denken dus. En over door te praten. Met de Echtgenoot bijvoorbeeld. Die er nu alleen even niet is. Ik kom er vast nog een keer op terug…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: