Dubbel feest

Vandaag had iedereen vrij, want het was San Juan – het belangrijkste feest van de Peruaanse Selva. Op die dag eet iedereen Juane (een lokaal gerecht, rijst met allerlei kruiden als een pakketje in een blad gevouwen), bij voorkeur ergens bij een rivier. De hele stad was dan ook uitgestorven en zo goed als alle winkels waren dicht.

Maar dat gaf niet, want wij hadden onze Juanes al klaarliggen. xc9n we zijn naar een rivier geweest, zo'n 10 minuten lopen bij ons vandaan. Onderweg zagen we al allemaal mooie bloemen en planten en heel veel vlinders. De rivier stond laag dus we konden lekker door het water lopen en… kikkervisjes vangen. Het wemelde ervan. We waren er al op voorbereid, we hadden een potje en een zeefje bij ons om ze te vangen. Leon en Malou hielpen enthousiast mee en al gauw hadden we er een stuk of 50. Ze zitten nu thuis in een vaas, bij wijze van educatief project gaan we kijken hoe ze zich gaan transformeren tot kikker.

Leon vangt kikkervisjes_kl 
De Juane hebben we toch maar thuis opgegeten, want er moest natuurlijk wel voetbal gekeken worden – bij ons om half 2 's middags. Ideaal, zo'n wedstrijd op een vrije dag. En weer gewonnen natuurlijk!

Maar het beste nieuws van vandaag is nog wel dat onze buren Silvia en Jhony een gezonde dochter gekregen hebben! Vanochtend om een uur of 7 gingen ze naar het ziekenhuis en om half 11 is ze geboren. Jhony heeft haar al even gezien (de baby werd gelukkig ruim voor het bezoekuur geboren) en als het goed is komen moeder en kind morgen weer thuis.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: