Hoe het verder ging

01. Waterval Ahuashiyacu Na onze enerverende ontmoeting met Boa C. afgelopen woensdag, hebben we haar een aantal dagen aan haar lot overgelaten, opgesloten in een doos. We wisten niet zo goed wat we met haar zouden doen. We vroegen ons zelfs af of ze nog wel leefde, want het was verdacht stil in die doos. En even kijken durfden we niet zo goed. Zo werd het zaterdag en die middag maakten we een uitstapje naar een waterval in de buurt, samen met een collega van M. We besloten Boa dan maar mee te nemen en onderweg ergens vrij te laten.

Eenmaal bij de waterval aangekomen waren we de slang alweer vergeten en lieten we haar maar even achter om de waterval van dichtbij te bekijken. Weer terug van onze wandeling bleek ze er nog steeds te zijn en besloten we haar mee te nemen naar een dierentuin/dierenopvangcentrum een eindje verderop. Te midden van een prachtig bos op zandgrond kun je daar een aantal lokaal voorkomende dieren bewonderen, zoals aapjes, papegaaien, landschildpadden, krokodillen, een Condor en zelfs een echte beer. Daar hoopten we Boa een goed onderkomen te kunnen geven.

De dierentuinbewaker toonde niet zoveel interesse voor onze vondst, maar wilde best even de doos openmaken en kijken wat erin zat. Hij schudde de doos leeg boven de slangenkooi (niet veel meer dan een omheining van gaas op een stukje grond) en Boa bleek zowaar nog te leven!

05. Onze Boa 
Het gaas van de kooi leek ons wat grof voor de slang en wij vroegen ons dan ook af of ze niet zou ontsnappen. Maar volgens meneer de bewaker zou dat wel meevallen. Boa dacht daar anders over. Ze gleed soepel over de grond en zo in één keer door het gaas naar buiten, de vrijheid tegemoet.

06. Hij gaat er vandoor 
De bewaker was niet erg onder de indruk, volgens hem zat het bos vol met slangen. Hij gaf ons nog even de gelegenheid wat foto's te maken en wierp haar daarna met een grote zwaai het bos in. Dag Boa!

{En dan moest hier nog een mooie foto staan, maar het internet werkte niet mee, helaas.}

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: