Bananencake

Zaterdagavond maakte ik een bananencake. Heel makkelijk, heel snel en vooral handig als je een paar overrijpe bananen hebt liggen. Dat is hier regelmatig het geval, want bananen rijpen in dit klimaat nogal snel. Tenzij je ze bijna groen koopt zijn ze na twee dagen al overrijp. Maar daar heb ik dus nu een bestemming voor gevonden: bananencake! Erg lekker, zoet en voedzaam. Je zou er zelfs nog gehakte walnoten door kunnen doen, dan is het helemaal een energiebommetje. Ideaal om mee te nemen tijdens een wandeling of fietstocht – of voor pasbevallen moeders die borstvoeding geven ;-).

Kijk hier voor het recept.

Als je dit dus komend weekend zou willen maken, laat die bananen dan nog maar even op de fruitschaal liggen, of koop er nu vast een paar die al behoorlijk rijp zijn…

Advertisements

One comment

  1. Geertje · · Reply

    Ik ga het zeker proberen, want ik heb laatst teveel fruit gekocht, waaronder nu te rijpe bananen…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: