Klaar?

Vandaag waren de werkmannen er voor het laatst. Voorlopig. De klus is geklaard, met alle extra dingen die we al doende nog tegenkwamen erbij. Ik zit nu enigszins verdwaasd en uitgeput op de bank. Wanneer we precies begonnen met de verbouwing van het dak en alles wat daar verder bij komt kijken weet ik niet meer precies, maar het was ergens in augustus. En het zou een week of drie gaan duren. Vier, hooguit. Dat werden dus 4 maanden…

Wat zal dat heerlijk zijn: 's morgens rustig opstaan en om 7.30u géén werkmannen op de stoep. Overdag gewoon overal in huis kunnen zijn zonder dat je struikelt over bakken cement of om moet lopen omdat de vloer nog nat is. En niet meer overal stof en lawaai!

Er moet nog wel het een en ander gebeuren – onze vloer ziet er bijvoorbeeld echt niet uit: die is van geverfd cement, waar gaten in gekomen zijn die vervolgens weer opgevuld zijn met cement van ongeveer dezelfde kleur. Heel feestelijk, maar mooi is anders. En er is nog één klusjesman bezig met de voorbereidingen voor het verven van alle buitenmuren van het huis. Dat gaat gestaag door en is verder niet zo hinderlijk. En dan misschien nog een keer een nieuwe badkamer, of keuken? Ik moet er voorlopig niet aan denken.

Nu eerst maar eens uitrusten. Zaterdag is M. er weer en dan hebben Leon en Malou nog 1 week school tot de grote vakantie begint. Op de eerste dag van de vakantie komen 'opa en oma' – daar kijken we allemaal heel erg naar uit.

Advertisements

2 comments

  1. En het huis lekker gezellig maken voor de kerst en de logées!

  2. @Frouckje: ja, dat wordt nu wel tijd. Zal volgende week de kerststal weer eens opzoeken en neerzetten…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: