Afscheid

Deze week stond in het teken van afscheid nemen. Maandag namen we afscheid van mijn ouders, die twee weken bij ons logeerden. We brachten ze naar het vliegveld en zwaaiden ze na tot ze in het vliegtuig zaten. Ze zijn inmiddels weer thuis en nu hebben we alleen nog de herinnering aan hun aanwezigheid – en de foto's.

01. Vakantie 

Meteen de volgende dag namen we afscheid van de familie Tuttle, onze Amerikaanse vrienden, die de komende 8 maanden op reis zullen zijn. Ik ga ze erg missen, maar ik ben blij dat ze weer terugkomen. En we mogen zolang een van hun boekenkasten lenen, dat is dan wel weer heel fijn.

Met het einde van het jaar namen we ook afscheid van het schooljaar. Voor Leon betekende dit ook afscheid van de kleuterschool, want hij gaat volgend jaar naar de eerste klas van de lagere school. Bij zo'n afscheid hoort een afscheidsfeest, en bij een feest horen mooie kleren:

02. Feestkleding 
Tenslotte namen we nog afscheid van het jaar zelf. Het jaar 2010, waarin we een huis kochten en vervolgens maandenlang aan het verbouwen waren. Op oudjaarsavond hebben we ritueel het hout van het oude dak verbrand. Het werd een prachtig en zinderend heet vuur. Waarbij we overigens ontdekten dat een kampvuur in de tropen een heel andere ervaring is dan in een kouder klimaat, dat een goed vuur wel twee dagen na blijft gloeien én bovendien in staat is gaten in het beton achter te laten. Desondanks was het een mooie avond en een mooi jaar.

03. Kampvuur 
Vaarwel 2010!

Advertisements

One comment

  1. YKO · · Reply

    Afscheid, ik had je blog net ontdekt eind 2010.

    Dus we nemen nog geen afscheid, succes dit jaar bij alles maar boven al Gods Zegen toegewenst.

    Groetjes Ineke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: