Mooi alleen

Maandagavond vertrok M. met een aantal collega’s per auto en boot naar een afgelegen dorpje. Vandaag belde hij al even om te zeggen dat hij daar goed is aangekomen (met de enige telefoon die het dorp rijk is).

Ondertussen wordt hier thuis weer druk geklust. Binnen deze keer. Mijn grote wens is aan het uitkomen (nog nét voordat Olivia echt gaat kruipen): we krijgen een nieuwe vloer. Hoe heet dat ook alweer in het Nederlands… plavuizen. Ik heb dat nooit erg mooi gevonden, maar hier is het een hele luxe, een ‘upgrade’ zou je kunnen zeggen. De meest eenvoudige huizen hier hebben slechts een vloer van aangestampte aarde. Een hele verbetering is dan een vloer van cement. Dat hadden wij tot nu toe ook. Mooi geverfd, met nog een patroontje erin ook. Niets mis mee, maar de vloer was helemaal versleten. Opnieuw cement laten storten zou onlogisch zijn, dus kozen M. en ik op een zaterdagochtend in de plavuizenwinkel eenvoudige maar mooie plavuizen uit en die worden nu één voor één netjes in de woonkamer gelegd. Daarna is de keuken aan de beurt en dan misschien nog de gang. Ik dacht dat het een hoop rommel en gedoe zou geven, maar het valt erg mee. Er wordt wat geschoven met meubilair (de helft staat buiten) en de bank staat elke avond ergens anders, maar dat is het dan ook wel.

Nog even een foto van hoe de vloer was – van hoe het wordt heb ik nog geen foto, het is tenslotte nog niet af…

Oude vloer_kl

Advertisements

One comment

  1. Het nare van plavuizen is dat ze altijd zo koud zijn… maar als je in de tropen woont is dat natuurlijk geen probleem!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: