Valentijnsfeestje

Valentijnsdag wordt hier bij voorkeur groots gevierd. Peruanen houden wel van een feestje en ze zijn bovendien niet wars van een beetje sentimentaliteit – de perfecte ingrediënten voor een mooie ‘dag van de vriendschap en de liefde’.

Zo organiseerde de kerk van onze buren gisteravond een heus Valentijnsdiner voor haar leden, wat plaatsvond bij ons in de tuin, rond het zwembad. We hadden er verder helemaal geen werk aan, alles werd door de kerk georganiseerd en onze buurman Jhony maakte voor 50 mensen kip op de barbecue klaar. Om een uur of 10 (toen de kinderen eindelijk sliepen) konden we zo aanschuiven voor een romantisch diner in onze eigen tuin.

Valentijnsfeestje
Behalve eten was er ook muziek, stukjes, spelletjes, zang en gebed (het was tenslotte een kerkelijke activiteit). Al met al een mooie avond.

En nu, op Valentijnsdag zelf, zitten we samen aan tafel, ieder achter onze eigen laptop (al moet ik toegeven dat M. me net nog probeerde te verleiden tot het drinken van een romantisch drankje op ons terras…).

Ik zeg: liefde is… samen computeren ;-).

Advertisements

2 comments

  1. Wat een geweldige foto! Lijkt zo uit een beeld uit een of andere Miami-mafia film..

  2. Gaaf zeg, zo’n feestje!! Hier in Nederland begint de Marriage Week nu op te komen, maar dat haalt het niet bij de Peruaanse romantiek!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: