Bijbellezen in de lijdenstijd

De lijdenstijd of vastentijd begint 40 dagen voor Pasen, op Aswoensdag. Dat was dit jaar op 9 maart. Wij hebben als gezin eigenlijk nooit speciale aandacht besteed aan de lijdenstijd. Maar nu las ik op het weblog van Janneke dat zij een leesrooster heeft gemaakt om samen met je kinderen te lezen, om zo toe te leven naar Pasen. Ze heeft er zelfs twee, eentje van vorig jaar – Stronk van Isaxef – en een van dit jaar – Lam van God. Die van vorig jaar is vooral geschikt voor kinderen die nog niet (goed) kunnen lezen en die van dit jaar voor wat oudere kinderen. Ik ben altijd op zoek naar leuke en mooie dingen om met de kinderen te doen rond bijbellezen. Dus dit leek me wel wat. Het was even zoeken naar een moment om daar samen tijd voor te nemen, maar we proberen het nu na het middageten te doen, dan is het hier siesta en is het relatief rustig in huis. We volgen nu het leesrooster ‘Stronk van Isaxef’ en dat sluit precies aan bij de leeftijd van Leon en Malou (6 en 4 jaar). Elke dag lezen we een stukje uit de (kinder-)bijbel en het gedeelte uit het leesrooster. Vaak zit er een knutsel- of kleurdingetje bij. En bij elke dag hoort een symbool, die we dan ophangen aan een koordje in de kamer. Zo gaan we de hele bijbel door, van Schepping tot Opstanding.

Wil je ook nog meedoen? Stuur dan even een mailtje aan Janneke en ze stuurt je het leesrooster op. We zijn al even onderweg natuurlijk, maar het is nog geen Pasen, dus het kan nog.

Advertisements

2 comments

  1. Petra Vreugdenhil · · Reply

    Dag Martine, leuk, wij volgen hetzelfde leesrooster! We hebben een bos ‘katjes’ in de woonkamer staan waar de symbolen ingehangen worden.

  2. Ha Petra, wat leuk! Leuk om te weten dat jullie hetzelfde doen. Alles goed met jullie?
    Groetjes,Martine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: