Mooie moederdag

Moederdag in Peru. Dat kun je niet ongemerkt aan je voorbij laten gaan – als je dat al zou willen. Moeders worden hier dan echt in het zonnetje gezet. En niet alleen op de zondag van moederdag zelf, maar liefst het hele weekend. En daar gaat ook heel wat voorbereiding aan vooraf; de hele week was ik al druk met het kopen van allerlei schijnbaar willekeurige voorwerpen, die later bij elkaar mooie knutselwerkjes bleken te zijn, op school gemaakt door Leon en Malou. En daar bleef het niet bij, want op vrijdagavond was er een speciale moederdagavond voor alle ouders en leerlingen van de school van Leon. Alle 13 klassen hadden iets voorbereid: een dans, een toneelstukje, een lied of een gedicht. De klas van Leon was als eerste aan de beurt met een prachtige dans. Alle kinderen waren heel mooi aangekleed in traditionele kleding van de ‘Lamistas’ en ze dansten netjes in de maat en in het rond. 01 Leon en Barbara_kl
Leon danste met Barbara en hij deed het erg goed. Ze hadden er dan ook de hele week al voor geoefend…

En hier nog een plaatje van de hele klas:

02

Vervolgens gingen we zaterdagavond uit eten met alle ouders van deze kinderen, dit ook ter gelegenheid van moederdag. Helemaal georganiseerd door het net opgerichte schoolcomité. Voor alle moeders was er een rode roos en (na enig wachten) ook nog een bord eten.

Zondag was het dan écht moederdag en kreeg ik weer tekeningen en bloemen (zelfs van de buren) en hoefde ik helemaal niks te doen. En we gingen lekker pizza eten in Lamas, altijd goed.

O ja, ik kreeg ook nog een hangmat cadeau. Maar daar heb ik nog niet zoveel in gezeten:

03

Al met al weer veel om dankbaar voor te zijn!

276. Een mooi moederdagweekend

277. Drie hele lieve kinderen

278. Een man die rode rozen koopt en me meeneemt achter op de motor

278. Zo’n lief koppie

04

279. Mijn moeder, die niet kan wachten tot we weer eens naar Nederland komen en vindt dat we veel vaker foto’s en filmpjes van de kinderen zouden moeten sturen – wat natuurlijk ook zo is.

280. Mijn schoonmoeder, die altijd met ons meeleeft en zeker weten ook voor ons bidt.

281. Inspirerende weblogs van andere moeders.

Advertisements

One comment

  1. Friek · · Reply

    Hoi Martine,

    Wij kunnen ook niet wachten tot jullie weer naar Nederland komen! Leuk om weer wat te lezen en leuke foto’s te zien. Vooral die van Olivia is echt prachtig, hij staat al op m’n bureaubladachtergrond… Nog iets meer dan 2 maanden en dan zien we jullie weer! (wij komen 25 juli terug van vakantie)
    Lfs, Friek en Jos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: