De 40-dagentijd

Vandaag was het Aswoensdag, het begin van de lijdenstijd. Nog 40 dagen tot Pasen. Dan vieren we het feest van de Opstanding van Jezus, de overwinning op de dood, de mogelijkheid van een nieuwe manier van leven.

Ik vind het mooi om – samen met de kinderen – een invulling te geven aan deze 40 dagen. Vorig jaar hebben we daar voor het eerst iets mee gedaan. Janneke van Jannekesjoligewereld maakte twee leesroosters voor de lijdenstijd en was zo vriendelijk deze te delen. Vorig jaar hebben we het eerste leesrooster ‘Stronk van Isaxef’ gedaan en vandaag zijn we begonnen met de tweede: ‘Lam van God’.

Ook bij Aholyexperience van Ann Voskamp kun je altijd terecht voor inspiratie. Zij heeft voor de vastentijd dit jaar een ‘Easter Devotional’ gemaakt, met daarbij kaartjes om een ‘Jesus tree’ te maken (te vergelijken met de Jesse Tree uit de Adventstijd).

Verder lezen we sinds 2 januari elke ochtend een stukje uit het Marcus evangelie, volgens een leesrooster van ds. Jos Douma: Verrast door Jezus – het Marcus evangelie in 80 dagen. Op die manier komen we ook elke dag een stukje dichter bij het lijden en sterven én de opstanding van Jezus Christus. Het leesrooster wordt ondersteund door een dagelijkse overdenking op TijdmetJezus.nl.

Ook mooi lijkt me dit boekje van ds. Jos Douma: Op weg naar Pasen – Jezus ontdekken in de 40 dagentijd. Of anders deze, van dezelfde auteur: Genade ervaren.

Wat doe jij met de lijdenstijd? Of – wat doet de lijdenstijd met jou?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: