Dagboek van een planteneter {3} – Een kwestie van perspectief

Ik vind het woord planteneter briljant gevonden. Ik weet niet of De Planteneter de eerste was die ermee kwam, maar als hij zijn website ‘De Veganist’ had genoemd, had hij zeker minder mensen getrokken. Want bij het woord ‘veganist’ denk je toch vooral aan alles wat je níet mag eten. Niet alleen geen vlees en vis, maar ook geen eieren, kaas, melk en yoghurt. En alle producten waarin dit verwerkt zit. Dan moet je dus op zoek naar vervangers. Vleesvervangers, kaasvervangers, sojamelk, amandelmelk, etc. Er bestaan zelfs ei-vervangers! Klinkt niet heel erg aantrekkelijk, eerder duur en ingewikkeld.

Maar de Planteneter draait het helemaal om. Hij laat juist zien wat een rijkdom aan voedingsstoffen en smaken er te vinden is in plantaardige producten zoals groente, fruit, granen, peulvruchten, zaden, noten en oliën. Door de recepten die je krijgt tijdens de cursus leer je hoe je hier lekker, gezond en gevarieerd mee kan eten. Zelfs zonder allerlei vervangers! Je manier van eten gaat ook helemaal veranderen. Minder brood met beleg, maar een groene smoothie als ontbijt en een lekkere gevulde salade als lunch. Groente, fruit en peulvruchten worden de basis van je voeding.

Met adviezen zoals die van het Voedingscentrum kun je als planteneter daarom niet echt meer uit de voeten. Je hebt een heel andere Schijf van Vijf nodig. De Planteneter heeft hier een mooi stukje over geschreven, met ideeën voor een Plantaardige Schijf van Vijf.

Ben je geïnteresseerd in de producten van de Planteneter en zou je graag een cursus willen doen? Klik dat op onderstaande button. Als je via deze link een cursus koopt, maak je drie mensen blij: jezelf, de planteneter en mij :).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: